Onafhankelijk behartiger van werknemersbelangen

Waarom or-lid/kandidaat worden?

22 maart 2022
KPN

Binnen KPN is er een cultuur van samenwerken. Niet enkel in de teams, maar ook tussen de zeggenschap (KPN/Bestuurder) en de medezeggenschap (personeelsvertegenwoordiging/or). Het is niet meer de strijd als het wel eens is geweest. Het is nu steeds vaker een dialoog tussen het bedrijf en de ondernemingsraad om samen te bepalen hoe we de doelstellingen willen behalen. Het kan natuurlijk voorkomen dat de weg naar dit doel voor de or een andere weg is dan wat de bestuurder voor ogen heeft. Negen van de tien keer komen we elkaar in het midden tegemoet, en soms gaat het iets minder soepel. Uiteindelijk moeten we het wel samen oplossen. Soms is er dus enige wrijving, maar zoals het gezegde luid: zonder wrijving, geen glans. 

Als or-lid heb je een flinke invloed hebben op de richting van je bedrijfsonderdeel. Je bent continu in dialoog over de nieuwste plannen en kunt jouw inbreng geven op de te nemen weg. Je neemt/vertaalt het sentiment van de werkvloer richting management en neemt ook signalen van de werkvloer mee. Dit is een belangrijk onderdeel van het or lidmaatschap. Vaak merken we dat er toch een kloof is tussen de medewerkers en het management. Hierdoor zullen signalen het management niet gauw bereiken, maar jij als rechtstreekse collega en or-lid bent een stuk beter benaderbaar. 

Als or-lid vervul je dus een hele belangrijke rol in de organisatie. 

Wil jij ook invloed hebben op de bedrijfsvoering? Meld je dan voor 11 april aan als kandidaat voor de or-verkiezingen en mail naar enrique.kroesen@kpn.com.

Cancel