Onafhankelijk behartiger van werknemersbelangen

Heb jij vragen over het nieuwe mobiliteitsbeleid van KPN

29 januari 2021
KPN

Heb jij vragen over het nieuwe mobiliteitsbeleid van KPN. Of wil jij je mening met ons delen? Wij horen het graag.

De aankondiging van het nieuwe mobiliteitsbeleid heeft heel wat losgemaakt bij KPN en onder onze leden. Het is niet zomaar een arbeidsvoorwaarde waar KPN wijzigingen in aanbrengt, maar één die impact heeft op iedereen die lid is en bij KPN werkt.

Een aantal leden heeft ons benaderd en gevraagd of wij iets voor hen kunnen betekenen.

Wij krijgen concrete vragen of KPN deze aanpassingen wel door mag voeren. Mag KPN de kilometerstand die na het tanken wordt opgegeven wel gebruiken om te bepalen hoeveel kilometer er gereden is in 2019. Daarnaast heeft KPN het voornemen om de vergoeding voor werknemers per kilometer vast te zetten op 23 cent, waarvan 19 cent belastingvrij en 4 cent belast, waardoor maar 21 cent netto overblijft. Voor zakelijke kilometer betaald KPN nu 29 cent, dat betekent voor leden die met een privé auto veel voor KPN rijden erop achteruit gaan en in sommige gevallen zelf zeer fors.

Wij hebben via onze website de reacties verzameld over het nieuwe mobiliteitsbeleid Deze nemen wij mee in onze gesprekken met KPN.

 

Cancel