Onafhankelijk behartiger van werknemersbelangen

IT-bedrijf Cegeka neemt KPN Consulting en Call2 over

12 december 2019
KPN

Het Belgische bedrijf uit Hasselt heeft er met deze overname 750 werknemers en 250 opdrachtaannemers bij. Het betreft een aandelentransactie, de medewerkers blijven dus in dienst van de bestaande BV en behouden de cao KPN, in ieder geval zolang die geldig is.

Daarna heeft de cao nawerking. Men blijft nog twee jaar in het pensioenfonds KPN, Cegeka moet de medewerkers vervolgens een vergelijkbare pensioenregeling aanbieden. De datum van de formele overname is eind 2020 voorzien.

Cegeka heeft 4000 medewerkers, waarvan enkele honderden in Nederland. Qlix/Jong KPN zullen volgens de SER Fusiegedragsregels schriftelijk worden geïnformeerd over de overname. De vakbonden kunnen dan de ondernemingsraad hun oordeel over de fusie geven. Met die informatie kan de ondernemingsraad een advies aan de ondernemer uitbrengen. Het adviestraject met de OR betreffende het voorgenomen besluit wordt op korte termijn opgestart.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op!

Cancel