Letter grote

Paneel
U bevindt zich hier: Home \ Hulp nodig \ FAQ - Werk en jouw invloed

Kaderlid bij Qlix

en kaderlid is een lid van Qlix dat zich actief inzet voor de vereniging. Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door namens Qlix actief te worden in de medezeggenschap, je collega’s te adviseren als ‘Coach Werk&Inkomen’, of door actief te worden op het secretariaat of in een bestuur of commissie van Qlix.

Als kaderlid ben je meer betrokken dan Qlix dan een gewoon lid en heb je dus ook meer invloed op het beleid van de vakbond.
Er zijn ruwweg drie rollen: je kunt actief zijn als coach Werk & Inkomen (dan behartig je de individuele belangen van collega’s), als OR-lid, of als kaderlid binnen je bedrijf (en kun je meedenken over de ontwikkelingen binnen jouw arbeidsvoorwaarden).

Bij Qlix zijn er ook kaderleden als vrijwilliger werkend op het secretariaat en als redacteur van ons huisorgaan Qlix Magazine.

Als individueel lid kun je terecht bij de kaderleden van Qlix: bij de coaches Werk&Inkomen voor individueel advies over je arbeidsvoorwaarden of over je werk in het algemeen. Bij de kaderleden in de Medezeggenschap voor alles wat je kwijt wilt aan de Ondernemingsraad (ideeën voor verbeteringen, vragen over veranderingen of reorganisaties). Bij kaderleden die betrokken zijn bij de cao voor vragen over de cao of om ideeën voor een betere cao te delen.

Qlix wil graag dat haar actieve leden (kaderleden) goed beslagen ten ijs komen. Vandaar dat wij onze kaderleden diverse trainingen aanbieden op het gebied van de wet- en regelgeving (bijvoorbeeld de Wet op de Ondernemingsraden), vaardigheden (onderhandelen e.d.) en over arbeidsvoorwaarden in de breedste zin. Ook kun je altijd bij Qlix terecht met je vragen en voor advies.

Als je actiever betrokken wilt zijn bij Qlix, kun je ervoor kiezen om ‘kaderlid’ te worden. Dat is echter lang niet altijd een formele rol. De invulling van die rol gaat altijd in overleg en hangt af van je persoonlijke wensen en mogelijkheden om je in te zetten voor Qlix.

Als je meer informatie wilt, laat dan hier je gegevens achter en we nemen vrijblijvend contact met je op.