Letter grote

Paneel
U bevindt zich hier: Home \ Hulp nodig \ FAQ - Werk en gezondheid

Ziekte en re -integratie

Als je het niet eens bent met het oordeel van de bedrijfsarts, kun je een 'second opinion' aanvragen bij het UWVAan dit deskundigenoordeel zijn wel kosten verbonden.

Je werkgever heeft alleen recht op het vernemen van de beperkingen die uit jouw arbeidsongeschiktheid voortvloeien. Dus, zonder toestemming van jou, heeft je werkgever geen recht op het vernemen van aan welke ziekte of aandoening waaraan je lijdt.

Dit bestaat eigenlijk niet. Om te voorkomen dat twee jaar loondoorbetaling bij nieuwe uitval verplicht is, wordt een werknemer soms door zijn werkgever voor 1% arbeidsongeschikt gehouden. Een werknemer kan alleen als 1% arbeidsongeschikt geregistreerd staan wanneer daar een medisch oordeel aan ten grondslag ligt, waaruit voortvloeit dat de werknemer zijn eigen arbeid maar voor 99% kan uitvoeren. Overkomt je dit, vraag aan je arobarts om zijn oordeel.

Er geldt een wettelijk opzegverbod bij ziekte (en zwangerschap). Bij een verzoek tot een ontslagvergunning aan het UWV, zal  deze niet worden afgegeven als je ziek bent en kan de werkgever niet opzeggen.

Je werkgever kan zich wel wenden tot de kantonrechter, die toetst of het verzoek tot beëindiging (ontbinding) van het dienstverband geen verband houdt met je ziekte. Als dit er niet is en de reden van de ontbinding ligt in disfunctioneren of een verschil van inzicht kan het dienstverband door de rechter worden ontbonden ondanks ziekte (of zwangerschap).